פינוי בינוי לפי תמ”א 38/2
תמ”א 38 שאושרה בממשלה בשנת 2005 הביאה עימה חידוש עצום בכל הקשור לטיפול בסיכונים הנובעים מרעידות אדמה – היא עודדה בעלי דירות ובתים לחזק את עמידות הנכסים שלהם כך שיתאימו לתקן הישראלי בתחום (ת”י 413), וזאת באמצעות הענקת זכויות בניה ללא צורך בהכנת תוכנית מפורטת לשם קבלת היתר.
בעקבות כך, החלה תנופה של פרויקטים לשיפור העמידות של מבנים, בהתאם להוראות תמ”א 38. ואולם, הסתבר כי על אף השאיפה לחזק את המבנים הישנים במסגרת פרויקטים אלה, המבנים עדיין לא הגיעו לעמידה בתקן הישראלי הנדרש, ולכן אינם מוגנים בצורה טובה מספיק בפני רעידות אדמה.
כדי להתמודד עם בעיה זו, אושר בשנת 2010 תיקון מס’ 2 לתמ”א 38 (המכונה תמ”א 38/2). התיקון מעניק את זכויות הבניה המתמרצות את בעלי הדירות והבתים לחזק את נכסיהם, גם לבעלי דירות ובתים הבוחרים לבצע פינוי בינוי בנכס.
במסגרת מסלול זה, ייהרס המבנה הישן, ובמקומו יוקם בניין חדיש העומד בדרישות המחמירות ביותר של התקנים הנוכחיים בנושא העמידות לרעידות אדמה.
יתרונות עצומים
פינוי בינוי לפי תמ”א 38/2 טומן בחובו יתרונות גדולים עבור כל המעורבים: המדינה, הרשויות המקומיות ורשויות התכנון יוצאות נשכרות, מאחר והמבנה המודרני שיוקם יעמוד לא רק בתקן הרלוונטי לרעידות אדמה, אלא גם לתקנים ולדרישות בתחומים אחרים של תכנון.
יזמי הנדל”ן יוכלו להרחיב את מאגר הפרויקטים של פינוי בינוי, שבדרך כלל נתקלו בקשיים בדרך ליישומם וכעת קל יותר לקבל היתר עבורם. ובעלי הדירות יוכלו לקבל דירה חדשה העולה בכל פרמטר על הדירה הישנה שלהם, וברוב המקרים לא יאלצו אפילו לשאת בעלויות של הדיור החלופי במהלך תקופת הבניה, אשר משולמות על ידי היזם.
עורך דין תמ”א 38
עסקת פינוי בינוי שנערכת במסגרת תמ”א 38/2 הינה עסקה מורכבת הכוללת היבטים של דיני מקרקעין, תכנון ובניה, מימון ומיסוי מקרקעין. אם אתם שוקלים ביצוע של פרויקט כזה, חשוב שתתייעצו עם עורך דין תמ”א 38 הבקיא ומנוסה בתחום, אשר יוכל להעניק לכם את הליווי המשפטי ההולם בכל התהליך, החל מן המשא ומתן בין בעלי הדירות ליזם, דרך ההליכים הרבים של הבניה, ועד לקבלת המפתח לדירה החדשה.